Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
Siemens

 

Κάποιοι θέλουν να οδηγήσουν μονομερώς την απονομή της δικαιοσύνης. Εμείς πιστεύουμε στη δικαιοσύνη» δηλώνει ο Ν.Σηφουνάκης.
27/06/2008

Εκπομπή: "Πρώτη σελίδα" με τον Θάνο Σιαφάκα.

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης με τον Νίκο Σηφουνάκη, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ:
 
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Δεν είναι λίγο αυτοκαταστροφικό, το ΠΑΣΟΚ σήμερα να ζητά εκλογές;»
 
Ν.ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: « Εσείς πιστεύετε ότι μπορεί να αποφευχθεί η σύγχυση έτσι όπως οδηγείται η κατάσταση; Ο τρόπος με τον οποίο έχει μεθοδευτεί επικοινωνιακά από κάποια κέντρα με το σκεπτικό να πλήξουν το ΠΑΣΟΚ;»
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Ποιο είναι το γενικό συμπέρασμα από την χθεσινή παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, του κου Παπανδρέου;»
 
Ν.ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: « Νομίζω ότι σιγά - σιγά στη συνείδηση των πολιτών αρχίζει να γίνεται αντιληπτό ότι ο Γιώργος Παπανδρέου πιστεύει αυτά για τα οποία μάχεται. Κάνει συγκεκριμένες προτάσεις. Δεν υπάρχουν απαντήσεις. Ο κος Παπανδρέου κατήγγειλε έναν συγκεκριμένο πρώην βουλευτή της ΝΔ, ο οποίος είναι και ο ευνοούμενος αυτή τη στιγμή της αμερικανικής εταιρίας και ο οποίος κάνει τις διαρροές. Ήταν σαφέστατος.» 
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Μιλήσαμε πριν από λίγο με τον κο Λυκουρέζο, σε αυτόν αναφέρεστε;»
 
Ν.ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: « Ναι, σαφέστατα.»
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Λοιπόν ο κος Λυκουρέζος μας είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά.»
 
Ν.ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: « Είναι ένας ψεύτης. Διότι είναι σε όλες τις διαδικασίες, τις απαράδεκτες, μπλεγμένος. Θα σας πω ότι ήταν ο εξ απορρήτων και ο πιστός υποστηρικτής του κου Χριστόδουλου. Ζητούσε από τον Σημίτη -όταν ήμουν υπουργός- να με διώξει, διότι είπα την αλήθεια για αυτόν ο οποίος δίχαζε τον ελληνικό λαό. Ο κος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, -ο οποίος ήταν βουλευτής της ΝΔ- έβγαινε στις τηλεοράσεις και έλεγε να «φύγει τώρα ο απαράδεκτος κος Σηφουνάκης», επειδή εγώ πήγα να προστατέψω τη δημοκρατία και να πω στο μακαρίτη τον Χριστόδουλο ότι «δεν δικαιούσαι να πολιτεύεσαι αλλά αν πολιτεύεσαι, βγάλε το ράσο. Ο κ. αυτός μεθοδεύει και τώρα τις σκόπιμες διαρροές».  
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Δηλαδή;»
 
Ν.ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: « Ο κος Λυκουρέζος είναι πίσω από όλα αυτά. Αυτός είναι ο εντεταλμένος της αμερικανικής εταιρίας που κάνει τις έρευνες για λογαριασμό της Siemens, ή -αν θέλετε- του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης. Και λέω ότι εκ των πραγμάτων κάποιοι θέλουν να οδηγήσουν μονομερώς την απονομή της δικαιοσύνης. Εμείς πιστεύουμε στη δικαιοσύνη. Κάποιοι την υποσκάπτουν. Ένας από αυτούς, είναι και ο κος Λυκουρέζος, ή ο ανακριτής. Δεν πιστεύω όμως ότι κάνει διαρροές η δικαιοσύνη».
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Θα σας πουν ότι το ΠΑΣΟΚ επικαλείται θεωρίες συνομωσίας για να βγει από τη δύσκολη θέση που είναι, με σκοπό ο κος Παπανδρέου να διατηρήσει τον έλεγχο του κόμματος και να προκαλέσει συσπείρωση σε ό,τι αφορά τους οπαδούς του;»
 
Ν.ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: « Δεν υπάρχει τέτοια σκέψη και όποιος την έχει είναι μια λάθος –αν θέλετε- εκτίμηση. Κανείς δεν βγαίνει κερδισμένος από μια τέτοια ιστορία. Το ΠΑΣΟΚ ή θα κερδίσει στο σύνολό του την αξιοπιστία που είναι αναγκαία στην ευρύτερη κοινωνία, ή θα την χάσει -αν θέλετε- συνολικά.»
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: « Αυτό το ερώτημα αν ο κος Σημίτης συμπεριληφθεί στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές δημιούργησε μια αίσθηση…»
 
Ν.ΣΗΦΟΥΝΑΚΗΣ: « Η ιστορία θα καταγράψει τις διακυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη -αν θέλετε- με ένα θετικό τρόπο.»